Alçı Türleri

alci-yapan-kadin

Saten Perdah Alçısı

Kara sıva veya alçı sıva ile kaplanmış duvarlar ve brüt beton yüzeylerin yanı sıra kirli, boyanmış yüzeylere uygulanabilen bir yüzey düzeltme sıvasıdır. Yüzeyi cam gibi parlak ve düzgün hale getirerek plastik, yağlı boya ve kağıt için uygun bir zemin oluşturur.

Uygulama Şekli

Yüzeyin Hazırlanması: Uygulama yüzeyinde toz, yağ ve benzeri faktörler varsa yüzey temizlik maddeleri ile temizlenir.

Harcın Hazırlanması: Temiz bir kaba yapılacak harç miktarına uygun su alınız ve üzerine alçıyı sepeleyiniz. (su/alçı oranı: 6.5 kg

suya 10 kg alçı) Yüzen alçının ıslanarak batması için 2-3 dakika bekleyiniz.Mekanik bir karıştırıcı ile iyi bir karışım elde edene kadar karrıştırınız.Harç hazırlandıktan sonra 80-100 dakika içinde kullanılmalıdır. Donma bitimi yaklaşık 150 dakikadır.Yukarıda belirtilen özellikler şantiye koşulları ve zemin özelliklerine göre farklılıklar gösterebilir.

Uygulama Aşaması: Çelik mala üzerine alınan Saten Alçı harcı mala kenarı ile uygulama yapılacak yüzeye istenilen incelikte sürülür.
Yüzey harçlandıktan sonra çeşitli mala geçişlerinin ek yerlerinde ortaya çıkan kalınlıklar mala ile bastırılarak düzeltilir. Çelik malanın yaratacağı izlerin düzeltilmesi için harcın ön prizini oluşturmaya başlaması beklenmeli ve çelik malanın kenarı düzeltilmeli veya mala kenarı ile tesviye edilmelidir.

Perlitli Sıva Alçısı: Tuğla, briket, gazbeton ve benzeri yüzeylerde uygulanabilen, donma ve işleme süreleri uzatılmış, ısı ve ses
yalıtım özelliği arttırılmış bir hazır sıva alçısıdır.

Uygulama Şekli

Yüzeyin Hazırlanması:
Uygulama yüzeyinde toz, yağ ve benzeri faktörler varsa yüzey temizlik maddeleri ile temizlenir. Tuğla duvar, beton duvar ve gazbeton duvarlar, uygulama öncesinde su ile ıslatılmadır. Çok düzgün yüzeyli tavanların yüzeyi sıva uygulamasından önce pürüzlendirilmeli
veya harcın yapışmasını sağlayıcı bir malzeme ile astarlanmalıdır. Daha kaliteli sonuç ve yüksek verim için köşelerde sıva profilleri llanılmalıdır.
Farklı malzeme birleşim yerlerinde ve hareket olabileceği düşünülen noktalarda sıva filesi kullanılmalıdır.

Bunu da oku :  Prefabrik Yapılar

Harcın Hazırlanması: Temiz bir kaba yapılacak harç miktarına uygun su alınız ve üzerine alçıyı sepeleyiniz. (su/alçı oranı: 6 kg suya 10 kg alçı) Yüzen alçının ıslanarak batması için 2-3 dakika bekleyiniz. Mekanik bir karıştırıcı ile iyi bir karışım elde edene kadar karıştırınız. Harç hazırlandıktan sonra 80-100 dakika içinde kullanılmalıdır. Donma bitimi yaklaşık 140 dakikadır. Yukarıda belirtilen özellikler şantiye koşulları ve zemin özelliklerine göre farklılıklar gösterebilir.

Makinalı Sıva Alçısı

İç duvar ve tavanlarda tek katta makina ile uygulanan, alçı esaslı yüksek kaliteli bir sıva ürünüdür. Tuğla, beton, gazbeton vb. sıva gerektiren tüm duvar ve tavan yüzeylerinde uygulanabilir. Sıva uygulamalarını hızlandırır, Daha sert ve darbelere karşı daha dayanklı yüzeyler verir. Ayrıca, elle uygulanan sıva alçısı özelliklerinin tümünü bünyesinde bulundurur.

Kartonpiyer Alçısı
Çeşitli süslemeler ve özel çalışmalar için geliştirilmiş ince taneli, pürüzsüz yüzeyler veren alçı türüdür. Kullanım süresi rahat ve firesiz uygulamaya olanak sağlar. Yüksek dayanım ve yüzey sertliğine sahiptir.

Alçıpan Yapıştırıcı Alçısı
Alçı plakaların mevcut duvar yüzeylerine kaplama yapılmasında kullanılan özel bir alçı türüdür. İyi yapışır, donma sonrası mukavemeti hızla artar.
Donma süresi kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiştir.

Alçıpan Derz Dolgu Alçısı
Alçı plakaların birleşim yerlerindeki dolguların yapılmasında kullanılan ideal bir dolgu malzemesidir. Amacına uygun kullanım ve donma süresi ile ideal tane inceliği sayesinde dolgu ve sonrasında rötüş ve bitim işlerinde mükemmel sonuç verir.

Duvar Alçı Blok Yapıştırıcı Alçısı

Duvar Alçı: Duvar Bloklarının birbirine ve diğer yapı bileşenlerine yapıştırılmasında ve duvar tavan birleşimlerinde döşeme veya kiriş altında bırakılacak boşlukların doldurulmasında kullanılan özel bir alçı türüdür. Kuvvetli yapışma özelliğinin yanı sıra kullanım amacına uygun donma ve işleme süresi kazandırılmıştır.

(Visited 67 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment